Beste collega, Log hier in op ons intranet met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Internationaal transport van staal en non-ferro producten

Huifwagen Alders


Binnen dit brede segment richt zij zich op het transport van staalrollen en zware lasttransporten. Het transportbedrijf beschikt daarvoor over alle benodigde vergunningen in de landen waar zij actief is.
De opleggers van Alders Transport zijn aangepast aan het vervoer van deze zeer specifieke materialen en zijn in verschillende maten en gewichten aanwezig. Dit maakt het aantal vervoersoplossingen voor de klant zeer groot.

“Veiligheid is altijd belangrijk, maar bij zware lasttransport weegt dit aspect nog zwaarder,” vertelt Roel. “Daarom investeren wij in de kennis en vaardigheden van onze chauffeurs. Daarnaast voeren we samen met de klanten ladingzekeringsproeven uit, waarmee we de laadtechnieken testen.

We meten de drukkrachten bij verschillende manoeuvres en testen wat er met de lading gebeurt bij een noodstop. De resultaten die uit deze proeven komen, gebruiken we om onze standaard procedures te optimaliseren.
Deze kennis delen we graag met onze klanten.”

Huifwagens
- Normale huifwagens met coilgoot (afmetingen 13.6 x 2.45 x 2.65m): tot 25 ton volgens Europese regelgeving
- Ondeelbare ladingen in DE tot 25.8T
- Mega-opleggers met coilgoot: tot 3.00m hoog
- Code XL- en ADR-gecertificeerd
- Geschikt voor intermodaal transport

Extra lichte huifwagens, ook met coilgoot: tot 26.5T in Europa

Korte-coilwagens in combinatie met onze speciale vergunningen
- DE: enkele-coils tot 32T / meerdere coils tot 28T
- FR: maximum 3 coils tot 32T
- Benelux: maximum 3 coils tot 32T
- CEE-landen: maximum 3 coils tot 27.5T

6-assige trekker-oplegger combinaties met vergunning tot 55 ton totaalgewicht in B, NL, D
- voor transport van coils of walsen tot 38 ton stuk- of bundelgewicht
- Uitzonderlijk Vervoer-toelating in Duitsland, België en Nederland voor deze gewichten
- Ladingszekerheidsmateriaal altijd aan boord voor deze gewichten

Klant-specifieke wagens en logistiek op verzoek, bvb. voor snelladen en –lossen, voeding, …

van half-afgewerkte producten tussen productie-sites, of voor specifieke laad- en losmethodes, van voeding, voor distributie, …Sinds 2012 investeert Alders transport ook in haar capaciteit om intermodaal transport aan te bieden. De investering in vijftig Huckepack schuifzeiltrailers met rollengoot, maakt het mogelijk om staalrollen te vervoeren via een gecombineerd weg-spoortraject.

De ultieme flexibiliteit: Just-in-time en Just-in-sequence Ook bij het transport van non-ferro materialen is een goed gezekerde lading een belangrijk aspect. Chauffeurs worden uitgebreid getraind om de metalen veilig te kunnen laden, lossen en vervoeren. In deze tak van transport is de benodigde flexibiliteit groot.

“Als de klant voor vier uur ’s middags bestelt, ontvangt hij zijn bestelling de volgende dag al. We werken met een groot aantal ervaren chauffeurs en een uitgebreid wagenpark.
Kunnen wij onverhoopt niet zelf leveren, dan schakelen we één van onze partners in. Daardoor hoeven we nooit nee te zeggen en dat wordt gewaardeerd. Materialen worden just-in-time en zelfs just-in-sequence geleverd, zodat de klant altijd de juiste hoeveelheid metalen, op de juiste plek, beschikbaar heeft.
Tijdens het transport kan de opdrachtgever op het kwartier nauwkeurig zien waar zijn lading zich bevindt en wat de verwachte aankomsttijd is.”