Beste collega, Log hier in op ons intranet met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Alders Transport - nieuws

30
sep
2019

18 kandidaten uit heel Europa strijden op het testcircuit van Goodyear

Peter Jacobs wint International DAF Driver Challenge 2019

Peter Jacobs uit België is dit weekend gekroond tot de ‘DAF Driver Challenge Champion 2019’. In een spectaculaire internationale finale op het testcircuit van Goodyear in Luxembourg, streden 18 kandidaten uit heel Europa om de felbegeerde titel. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Nerijus Vitkauskas uit Litouwen en Miroslav Svoboda uit Tsjechië.

“De concurrentie was zo ongelooflijk sterk dat mijn overwinning als een totale verrassing kwam”, stelde Jacobs duidelijk geëmotioneerd. Europa's beste truckchauffeur rijdt voor Alders Bulk Logistics. “De nationale finale was al pittig, maar we moesten hier echt het maximale uit onszelf halen. De proeven waren namelijk enorm uitdagend en de schriftelijke tests over technologie, wet- en regelgeving vond ik gewoonweg moeilijk. Mensen denken wel eens dat ik een makkelijk beroep heb. Maar niets is minder waar. Daarom draag ik deze prijs ook op aan al mijn zeer professionele collega's die elke dag weer op pad zijn!”

De best van Europa én daarbuiten

De DAF Driver Challenge begon afgelopen voorjaar met nationale competities in 30 landen, waarvoor zich meer dan 1.000 deelnemers inschreven. Die competities leidden tot de internationale finale afgelopen weekend, waarvoor alleen de 18 beste truck chauffeurs werden uitgenodigd. Tijdens de finale volgde een zeskoppige jury zorgvuldig de prestaties van de deelnemers, daarbij ondersteund door waarnemers van de Europese organisatie voor voertuiginspectie Dekra. Omdat DAF op zoek was naar de allerbeste chauffeur, stond deelname aan de DAF Driver Challenge open voor iedereen, ongeacht het merk van de truck waarmee normaliter wordt gereden.

‘Truckers zijn vakmensen’

Harry Wolters, DAF Trucks President-Directeur en voorzitter van de jury stelde: “Deze finale heeft opnieuw bevestigd dat een uitstekende truckchauffeur geweldige vaardigheden in huis moet hebben. Het vereist veel kennis, ervaring en kunde om maximale prestaties uit een truck te halen. We vinden echt dat truckchauffeurs een podium verdienen en geroemd mogen worden voor de uitdagingen waarmee ze dag in dag uit worden geconfronteerd. Met de International DAF Driver Challenge geven we hen dat platform. De jury was onder de indruk van de toewijding en de vastberadenheid van de kandidaten, zelfs onder de extreme druk die een finale met zich meebrengt.”

‘Geweldige chauffeurs maken trucks geweldig’

Richard Zink, Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “DAF bouwt al decennia trucks die toonaangevend zijn op het vlak van chauffeurscomfort en daarnaast zijn uitgerust met technologieën die chauffeurs bij het beoefenen van hun vak ondersteunen. Maar hoe geweldig onze trucks ook zijn, het is altijd de bestuurder zelf die het werkelijke potentieel van zijn voertuig benut. Als je Europa’s beste chauffeurs achter het stuur van onze toonaangevende trucks aan het werk ziet, kun je niets anders dan onder de indruk zijn.”

De jury

De jury bestond uit zes leden:

  • • Sabine Schmitz (Duits coureur voor BMW en Porsche, Top Gear)
  • • Ellen Lohr (Duits coureur, uitkomend in NASCAR, DTM en Dakar)
  • • Michael Bleekemolen (oud F1-coureur, uitkomend in de NASCAR)
  • • Harry Wolters (President-Directeur DAF Trucks, voorzitter van de jury)
  • • Renaud Dehillotte (Marketing Directeur DAF Trucks)
  • • Matthias Stenau (Vice President Global Accounts DEKRA)

01
Jul
2019
18
Jun
2019
30
apr
2019


De Alders Transport Groep blijft groeien en is daarom op zoek naar 2 ‘ondernemers’. Een ervaren transportplanner voor onze bouwafdeling met binnenladers, plateaus’s en kippers. En een ervaren transportplanner voor onze internationale huifafdeling, met focus op Benelux en Duitsland. We zoeken ook dringend een enthousiaste, ervaren chauffeursmentor die onze chauffeurs begeleidt tot ware ambassadeurs van onze firma en onze klanten. Met een veilig en economisch rijgedrag als resultaat.

Contacteer ons via info@alders-transport.be of +32 11/800.490

04
Apr
2019
20
Maa
2018


LRM werd onlangs minderheidsaandeelhouder van Alders Transport om de overname van sectorgenoot M. Depaire te verzekeren. CEO Roel Smets nam ons mee op pad en leidde ons rond in alle afdelingen van zijn groeiend transportbedrijf.

20
dec
2017


“Ik wil jullie feliciteren met 2 Awards die Alders Transport gisteren verdiend gekregen heeft in Isbergues, op hun Safety Day. Van de 5 Awards waren er 2 voor Alders Transport!"

‘Isbergues Platforme Industrielle’ is een site waar Aperam, Recyco, ThyssenKrupp en WEEE Metallica samen aanwezig zijn. Gisteren werd er een Safety Day georganiseerd met al hun transporteurs en hun management. Er was ongeveer 100 man aanwezig.

Gert Haex kreeg een speciale Award als ‘de voorbeeldchauffeur’ aangaande correctheid in samenwerking, veiligheid, ondersteuning van verbeteringen in werking en milieu, uitgereikt door Recyco.
Alders Transport kreeg de Award voor beste en veiligste transportfirma vanwege alle Aperam-afdelingen (rollen, platen, Recyco), uitgereikt door Francois Descamps.

Alders werd daar opgehemeld door de baas van het magazijn omdat (in zijn woorden):
- we altijd, met nadruk op altijd, stipt op tijd zijn
- onze chauffeurs alles kennen en altijd zeer correct en beleefd zijn
- ons materiaal (wagens en ladingszekerheid) altijd perfect in orde zijn

17
okt
2017


Alders Bulk Logistics heeft de 2de plaats veroverd als “Trends Gazelle 2017 bij de middelgrote ondernemingen”. Dit is een erkenning van de groei, het dynamisme en het harde werk van ABL tijdens de laatste 2 jaren. En dit dankzij jullie allen: de chauffeurs, de planners, de ondersteunende personen en afdelingen! Daarom bij deze een ‘Dank U Wel’ vanuit het management.

‘Trends Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die een integraal onderdeel van ons economische landschap vormen. Stuk voor stuk competitieve ondernemingen die het ondernemingsklimaat in hun regio positief beïnvloeden. Het zijn krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid die een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven zijn. Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers: groei in omzet, groei in personeel, groei in toegevoegde waarde.’